måndag 27 januari 2014

Mera spån men även lite mera häst

Det blev ännu mer spån påfyllning till lösdriften igår då spånet hade sjunkit ihop en del..så i containern blev det inte så mycket kvar i, även fast det var en del. Det som blev kvar skulle in i stallet för att förvaras där, så det blev skyttetrafik med skottkärrorna in och ut i stallet, tur vi var många så att det gick att dela upp arbetet! Strömmen till klubbrummet blev även inkopplad igår, nu är det endast små fix och lite hyllor och grejor som ska fixas, sen är det så gott som klart!

Utöver de vanliga sysslorna som görs varenda dag så hann vi även med att köra ut en sväng och även rida. Jag, Amanda, Isabell och Mikaela tog en sväng med Aramis, Erling, Porthos och Indigo till himlabacken. Amanda red medan vi andra körde en varsin pulka, jisses vad det gick undan i mörkret, man uppfattade inte riktigt hur snabbt det gick men snabbt det gick det allt! eftersom klockan var mycket och Indigo fortfarande bygger upp sin styrka och kondis så vände vi när vi var uppe, men turen liknade nog mer ett snabbjobb då det inte var mycket skritt. Aramis har inte blivit körd sedan han var dålig, men ja, lite lätt med överskottsenergi hade han allt!

När vi kommit tillbaka så tog vi in Nelson och Goliath och satte oss upp i paddocken. Tänkte jag skulle ta endast hackamoret, men det slutade med att Amanda fick hämta stickarna ändå. Så vi tog bara en kortis i paddocken och kollade av stopp, back, böja in osv. Amanda fick även sitta upp efter mig och rida en liten sväng medan jag började att köra in det sista spånet. Det såg bra ut och Amandas avslutning var ju riktigt flashig! Hon skulle kliva av genom att slänga öve rbenet, men på någon vänster så fastande hon och damp ner på rumpan istället. Goliath rörde inte en fena och verkade mer fundersam över varför hon ligger där och skrattar! Amanda hade även tappat äpplet hon hade i fickan så Goliath fick agera äppelhäst och söka, måste ändå säga att han gör sin roll väl, även fast det i slutändan var Amanda som hittade äpplet. Men Goliath fick äran att käka upp det, mys häst!

Sen var det bara alla kvällssysslor kvar...fast inatt fick Bill också stå inne då han har en ganska stor och grymt irriterande tendens att smita ur hagen 24/7! Så inatt fick han minsann vara inne så att vi kan fixa hagen, inte kul att ha en ponny på vift var och varannan timme...och som dessutom öppnar till hölogen och står och pressar hö, ibland är han då för smart för sitt eget bästa, shetlandsponny!!!


// Olivia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar