måndag 30 december 2013

Otur och tråkigt

Idag började ridlektionerna igen. Fast klockan 10.30 istället för ordinarie tid. Båda måndags grupperna var samtidigt och turen idag begick till mullen. Aramis fick följa med och promeneras i rep och repgrimma. Ha  hade lite tok ryck på vägen dit men i övrigt så knatade han på. Det blev 5 avramlingar idag. Kan inte säga annat än att jag får ta på mig ansvaret över två av dem, till en viss del i varje fall. Aramis och jag kutade upp på en kulle på mulldammarna, som vi gjort många gånger förr. När vi skulle gå ner för kullen så fick Aramis ett riktigt tok ryck, dock väntat då det också brukar hända, men denna gång så blev några ponnyer rädda när Aramis kom dampandes ner och två barn ramlade av. Inte lite pinsamt att veta att det var jag som gjorde så att den hände, helt omedvetet men ändå. Som tur var gick allt bra ändå, men jag och Aramis får helt enkelt se till att hålla oss i skinnet när vi är ute med ridgrupperna. Vi får dampa loss på egen hand i stället! I övrigt så var det en fin tur, som gärna kan göras om, dock utan avramlingar tack ;)

Inte nog med det så blev även Donald sjuk, idag igen. Fast denne gång många reser värre. Donis låg i lösdriften och skakade. Han fick komma ner till stallet och bli omskött av några elever, mig och Mikaela. Han fick nålar och gröt. Dock var inte aptiten på topp. Han hade puls på runt 70 per minut, högre andning och 40,5 grader feber. Veterinären fick tillkallas. Donald åt i varje fall hö och fick även i sig all gröt. Han drack även vatten vilket var mycket bra! Eftersom han hade/har feber så svettades han något så kopiöst så han har fått bytt 3 fleece täcken idag då de varit genomblöta. Veterinären gav honom smärtstillande och antiinflammatoriskt. Febern och pulsen gick ner lite grann och gör det fortfarande. Herrn kommer att få gå lite medicin några dar framöver och verkligen ta det lugnt. Veterinären trodde att det var någon form utav infektion då det blev en sån stegring från ingenstans. Men han har druckit och äter en massa plus så fungerar hans mage som den ska. Vi får hoppas att det ger med sig helt inom en mycket snar framtid.

Som sagt en väldigt varierande dag, en salig blandning men denna gång med en del tråkigheter, men som är på god väg att redas ut. Lille Donald då, han har då en del i bagaget med sjukdom.

// Olivia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar