tisdag 26 november 2013

Såhär är det

Det var nämligen såhär att eftersom det pågår vägarbete ute på riksvägen så är det lotsbil, trafiklysen osv här å var. Nissarna som grävde hade grävt av våran avfart för att lägga ner ett rör UTAN ATT TALA OM FÖR OSS innan..som tur var gjorde de klart det mesta innan lektionen skulle börja och barnen droppa in. Tur att man inte var ute på häst och hästtransport för att sedan inte kunna komma hem igen, riktigt dåligt. Inte nog med det så var vissa delar utav Jan-Ols svart. Det fanns ingen ström. Halva stallet, lösdriften och garaget var total svarta. Tur att det ändå fanns lyse i andra delen utav stallet och paddocken. Resten fick man ha pannlampa till. Efter en del samtal till Mikaelas morbror så fick jag guidning genom att kolla å att alla säkringar var hela...efter en hel del med ur och i plockning av säkringar så konstaterade jag att ALLA var hela, hmmm.

Nästa steg blir att knata ner till vägarbetsnissarna för att fråga om herrarna inte har lyckats gräva lite på någon kabel? Jao, de hade sett ett rör sa dem, det måste varit en kabel i den då. Japp, bra där! Att de inte ens kollar vad det är dom har kommit åt utan de struntar i det istället? Blir inte klok ibland!
Slutar med att det till slut kommer kompetenta elektriker och fixar ihop kabeln igen. Under den här iden är det totalt BÄCKSVART på Jan-Ols..endast stjärnor man ser på himlen..aldrig varit med ett sådant totalt mörker hemma. Kul att sitta med pannlampa på när man käkar kvällsmat liksom. Men det går väl.

Tyvärr slutar inte det hela när väl strömmen kommer tillbaka, utan pumpen är trasig. Den har blivit bränd..vilket innebär att INGET vatten kan pumpas upp från brunnen...vilket i sin tur innebär inget vatten till djuren, oss, dusch, toalett osv. Verkligen. Inte. Kul. Så igår kväll fick vi åka till Mikaelas snälla föräldrar för att fylla i vatten i en stor kub för att kunna vattna ponnysarna, plus att kunna duscha. Japp, väldigt spännande det här med andra ord!

Det man inte dör av härdar. Japp så är det. Om vi ska vara positiva! ;)

// Olivia

2 kommentarer:

  1. Ja ni blir ju ganska prövade på Janolsgården, det är tur att ni att ni har en positiv inställning!
    Hoppas det är slut på alla prövningar nu!
    Kram/ farmor

    SvaraRadera