onsdag 20 augusti 2014

Hos Louise

Ja alltså här var det dött igen! Men jag tänkte ta tag i och berätta om vår helg i Kumla. Vi åkte ner till Louise över helgen för att hälsa på och träffa hennes små damer Tiki och Luvan, och så hennes supersöta kaniner! Och hennes mysiga kisse Pepsi. I varje fall så åkte vi ut till stallet på lördagen och vilket mysigt ställe det var. Riktigt fin gård var det! I Luvans och Tikis lösdrift så stod ett P.R.E sto som heter Malaga på boxvila, Louse hade fått förfrågan att t hand om henne under lördagen så givetvis hjälpte vi alla till. Det är inte varje dag man träffar på en spanjorska. Riktigt fin var hon med ack så tråkigt att hon hade åkt på fång.


Tiki var som alltid lika roligt att träffa, fast denna gång hade hon ju även sin syster med sig, Luvan. Henne har vi aldrig träffat i verkligheten men oj så mysig hon var! Dagens planer var att köra lilla ( eller tunnan) x) Tiki ute på stubbåkern. Detta var första gången vi fick prova köra Tiki, hon har då blivit riktigt duktig! Det var super roligt att brassa fram på åkern då vi inte har den sortens möjlighet hemma på Jan-Ols. Damen fick dock sina tokryck då och då med det förhöjde bara glädjen ytterligare.
Efter Tikis träningspass s fick lillasyster Luvan komma in. Hon fick vara i paddocken och vi fick prova leka lite med henne. Som avslutning för lilla tösen så fick hon brassa runt i paddocken, och jisses vad hon sprang! Hon tog då i så att det sprutade sand. Så roligt att titta på alltså!
Senare på lördagen åkte vi till Marieberg för att gå in på Hööks och käka lite mat. En grym lördag med grymt sällskap, både tvåbent som fyrbent!
(Foto av Louise www.myharmony.blogg.se!)

Söndagen sen startades med en högre hjärtfrekvens än dagen innan. När vi kom till stallet så stod inte Malaga och tittade ut. utan hon hade rullat fast sig i väggen. Då fick vi 3 ta i för kung och fosterland för att välta över henne så att hon kunde resa sig upp. Herregud vad tungt det var men den stora damen var faktiskt riktigt duktig. Hon klarade sig utan några större men, mer än att hon var lite skakad och kall.Men åter till småhästarna, söndagens tanke var att släppa båda damerna i paddocken och låta dem springa av sig. Sedan fick vi leka med Tiki och även se Louise leka med båda damerna, alltid lika inspirerade och vackert att titta på dem när de leker, de är så duktiga alla 3!

Sen så har vi ju såklart klappa på kaniner...Louise hade en mini kanin kvar, Colan. En sån sötnöt han var! Det var inte lätt att slita sig från buren alltså...på söndag kväll innan vi åkte hem så skulle vi ha ett litet minifirande för Louise som fyller år till helgen. Så det kom några vänner till henne som vi även hann att träffa. Så det blev en bra avslutning på den roliga helgen. Sen fick vi lov att sätta oss i bilen för hemresan, och så var denna visit slut. Nog kommer vi att åka ner fler gånger allt...

Tack för en grym helg Louise och Co!!!


// Stalldrängarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar