onsdag 20 mars 2013

Mer snö och en massa gnäll

Åå jag blir inte klok på all snö som dimper ner från himlen. Jag som trodde att våren hade kommit men nejdå, mer vinter! Jag vet inte om fågelsången och snön riktigt passar ihop...? Även fast det helt klart känns mycket bättre när fåglarna sjunger när det snöar än att de inte skulle göra det. Det som är rent ut sagt livsfarligt är ju isen som ligger gömd under snön...jag har ingen aning om var det är isfritt och måste snigla mig fram för att hålla mig på benen. Jag som så gärna ville ha bar mark och kunna vara ute och springa och såklart slippa alla dessa stora tunga skor och kläder. Man känner ju sig som en gigantisk knöl som är ute och går! Jag vill ha sol och bar mark och inte mulet och en massa snö. Punkt slut. Och hej och hå vad en massa negativt det kom, men det enda positiva jag kan se är väl ändå att vi måste komma närmare sol, värme och ljus, eller hur?!

Bilden ovan: Tussilago från förra året...

Paddocken har används flitigt nu under den här isiga perioden. Det är sådant här väder som gör att man känner sig så instängd och fantasilös. Första måndagsgruppen red i varje fall ute efter att Johanna gjort ett mycket flitigt sandnings arbete ner till vägen för att minimera halkrisken för både ridande och hästarna. Nu syns ju dock inte den sanden sådär jättemycket under all snö....andra måndagsgruppen var i paddocken och hade balansridning. Det gick väl bra vad jag kunde se från stallöppningen. Någon avramling här och där men inget allvarligt. ag fixade till stickkontakten till lampan på stallväggen så att den fungerar igen, jag hade ju hoppats på att den inte skulle behöva användas sådär jättemycket nu när vi går mot ljusare tider, men jag hade väl fel ;) Nästa lilla ''projekt'' blir kontakten till lamporna i paddocken. Vi får se när den blir fixad. När jag ändå skriver om kontakter så kan jag väl påminna om att INTE dra i sladden när ni rycker ur en kontakt, utan ta i själva kontakten! Då kan vi mininera riskerna att något skulle släppa/gå av och även slitaget. Det gäller väl inte            bara i stallet utan överallt annars med :)
Bilden ovan: Rebecca och Amanda på gymkhana tävlingen förra året


Jag kan väl också nämna att jag tycker att det blivit bättring i stallet nu efter mötet vilket såklart är väldigt positivt! Det gäller bara att se till så att man tar vara på sina grejor och hjälpa varandra att komma ihåg. Det är en mycket trevligare miljö nu :D Bra jobbat!
Lite blandat blev det allt med både ''ris och ros'', men så kan de va!


// Olivia

 Aramis i sin vårpäls...

2 kommentarer:

  1. Jättebra skrivet Olivia! Speciellt första delen, du är ju riktigt poetisk och proffsig!!/farmor

    SvaraRadera