tisdag 6 januari 2015

En späckad dag

Nu har det landat snö på backen igen, och man får vara försiktig vart man sätter fötterna så att man inte får sig en rejäl åktur ner på marken. Förhoppningsvis så kan snön "klistra" fast sig på isen så att det blir bättre fäste, vi får väl se.

Idag har det kommit 20 rundbalar med hö som rullats in på logen, getterna har fått sina klövar klippta, Mikaela har målat i det nya rummet och det har varit ridlektion. Aramis gick med på lektionen idag där de red hinderbana och dylikt. Han hade skött sig super och hade tydligen hoppat långhopp över bommarna när de travat istället för att trava över dem, hehe, så kan det gå! Goliath fick sig tömkörning med lokselen samt rep mot benen och släpa på en svängel som skramlade. Victoria och Alva fick vara med och assistera. Han var så duktig så! Han hade dessutom trevlig framåtbjudning och verkade nöjd över uppgiften, härligt!

Lilla Goliat då? Jo han fick på sig sitt täcke igen nu när det öste ner en del blötsnö för att han inte ska bli kall och åka på någon kolik. Han har nämligen fått gott "naken" nu när det varit kallt men fint väder, det var skönt tyckte han. Tanken var att hitta på något efter Goliath men eftersom vädret verkligen inte blev bättre så var ingen av oss särskilt taggade på att släntra oss ner till paddocken. Så han fick stanna kvar med polarna och käka mat.

( Jag tänkte att för att underlätta lite så är Goliat=Liten shettis i lilla hagen som är brunskimmel, samt Goliath= D-ponny som är svart med bläs. Det skiljer alltså att STORA Goliath har ett h på slutet medan LILLA Goliat inte har det...bara så ni är med om vem jag skriver om ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar