fredag 16 januari 2015

Blåsig dag

Nu dundrar det i hela huset när blåsten river tag. Snön töar sakta men säkert bort och har förvandlats till slask. Det är blött och äckligt i lösdriftarna nu när det är så blött ute. Så det matas på halm så det står härliga till!

Idag var det dags för fredagslektionen. Tanken var att vi skulle ha ridning men eftersom vädret är så eländigt som det är så körde vi på teori istället. Jag tog mig friheten att ta in store svart och borsta och greja med hans strålar. Först tänkte jag ta in Aramis men han var så himla trött idag så han fick vara kvar i lösdriften och böka omkring i halmen. Goliath fick på sig back on track och och täcke som han får gå med under natten. Eftersom det är så himla blött och blåsigt ute så är det onödigt att han blir kall med tanke på att han har haft lite vajsing med bakdelen. Lilla Goliat fick hänga med polarna i hagen idag, vilket han förmodligen inte har något emot då ingen är särskilt taggad i det här vädret.

Idag har det även hänt lite tråkigare grejor, Puzzel har sprängt tråden och förmodligen slagit i sig/ alternativt blivit biten av en annan häst i läppen. han är svullen och ser köttig ut i läppen men äter och är annars som vanligt. Dock så inväntar vi veterinär nu ikväll då hans sår i läppen förmodligen behöver sys. Lilla grabben.


Det som är inplanerat inför imorgon är att Aspe Klas kommer att komma tillbaka, ni vet kallblods travaren som var inackorderad här för inte så länge sedan? ja i vilket fall så kommer han flytta tillbaka hit igen, det ska bli roligt att träffa honom igen! Sen så ska det verkas en hel del hovar i diverse storlekar. ungefär så mycket har jag koll på...


// Olivia

2 kommentarer:

  1. Hej hoppas denna fortfarande används, sökte på min fodervärlds häst och då kom detta upp alltså Aspe klas. Tänkte om du skulle kunna berätta lite om hur han var förut och så? Skicka gärna mail till finlillbecca@hotmail.se mvh rebecka

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Rebecka! Bloggen är i fullt bruk och jag har mejlat till dig, ha det bra! MvH Olivia

      Radera