söndag 12 juli 2015

Shire riks 2015

Förra helgen blev en riktig hästhelg!

På fredagen åkte vi mot Sparreholm. Det var nämligen dags för årets Shire riks. Mikaela och Jennoe åkte ner före med Aragorn och Merlin i hästlastbilen medan jag, Johanna, farsan och Linn åkte ner senare efter ridlägeravslutningen.

På kvällen när vi kom ner så käkade vi middag i Sparreholms slott. Efter det så var det mest en massa tittade på alla dessa gigantiska hästar sam hästsnack med både vänner och nya bekanta. Det som var fruktansvärt tråkigt med Sparreholms stallar var att det var väldigt varmt där inne. Inte roligt alls för alla dessa hästar! Bortsett från det här så var det väldigt flott där, väldigt olikt här hemma. Men det är intressant att vara på nya ställen och få kika på allt !

på kvällen eller snarare natten så däckade jag, Linn, Johanna och Jennie i hästlastbilen (i bodelen alltså) medan Mikaela och Tobbe sov i tält. Jag sov uppe på ett litet "sovloft" typ på en väääldigt tunn madrass. Jag lände mig något stelopererad när jag klev upp på lördagsmorgonen sen.

På schemat under lördagen stod det mer eller mindre förberedelser av alla dess slag. Vi gick upp vid 06.00 för att börja med att duscha fröken Frida (ni vet hon som var här på inridning) då Johanna skulle visa henne. Men damen i fråga var verkligen inte alls på humör så hela "stå i spolspilta iden" gick åt skogen, så det blev hinktvättning i boxen vilket gick betydligt lättare både för oss och stora damen. Johanna förberedde även henne en del under dagen med att gå och stå stilla, hon gjorde det super! Frida var väldigt ofokuserad och lite hirrig, men det är förståeligt med tanke på alla dessa hästar, människor och nytt ställe.


under dagen så hade Mikaela uppvisning under två tillfällen med Aragorn och Merlin. Merlin var verkligen superduktig och hur cool som helst! under själva visningen så placerade sig Aragorn på andra plats med 38 poäng och Merlin på sista plats med 35 poäng. Merlin fick så pass "dåliga" poäng därför att han gick stelt och konstigt. Det var bland annat det kiropraktorn hjälpte till med här om dagen. fröken Frida kom på andra plast i sin klass med vad jag tror också blev 38 poäng.

Hela dagen flöt på med en massa fina hästar i häftiga flätor med vimplar och band. Och hem till Jan-Ols kom ett gäng trötta hästar och människor.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar