onsdag 17 juni 2015

Första lägret avslutat

Idag var det avslutning av det första ridlägret för i år. Vädret höll sig riktigt bra förutom idag, då regnade det på eftermiddagen. Eftersom jag jobbar på vardagarna så har jag inte varit med hela tiden, men är såklart involverad på ett eller annat sätt ändå. Det har gått jättebra för alla även fast det såklart förekommit blåmärken, skrapsår, lite hemlängtan och så, men det hör till! Hästarna har skött sig utmärkt även fast Zingo hade en hel del med överskottsenergi i början av lägret och hittade på lite bus. Killen blev dessutom rejält stel andra dagen av något som vi inte riktigt vet. Men efter back on track täcke på och vila så verkar han vara på banan igen.

Det som är positivt annorlunda i år är att Johanna som har varit här på Jan-Ols i vääääldigt många år men som för tillfället pluggar till veterinär är här och hjälper till. Hon har dessutom med sig sin underbart söta hundvalp Alwar som man bara kan smälta genom att titta på. Så det är riktigt roligt!

De hästar som gick med på detta ridläger var Joice, Shaggy, Durin, Erling, Dacke, Porthos, Gucci, Turbo, Ringo/Killen, Zingo och Exet. Joice är förresten en riktig klippa och sköter sig utmärkt. Han måste bara bli lite bättre på att acceptera oss som "flockmedlemmar" och hänga med på att vi försöker snacka samma "språk". Men det lär han sig med tiden. I övrigt verkar han vara en superhäst som funkar på tametusan det mesta. än så har vi inte hittat något han inte fixar utan problem.

Goliath börjar bli bättre från sin/sina hovbölder och fick igår hänga med ut på släp och röra på fläsket. det är helt otroligt hur snabbt de expanderar på bredden när de inte rört på sig...
Aramis har både blivit riden och körd och likaså Goliat. Så de är i varje fall igång. nu hoppas jag på att Goliath blir helt återställd och kan hänga med ut på ridlägren och röra på sig ännu mer, allra helst när de blir utsläppta i sommarhagen. Och så vill ju såklart jag att herrn ska kunna hänga på obehindrat och vara med på de spektakel vi hittar på!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar