lördag 7 juni 2014

Nationaldagen

Igår var vi inne i Ludvika stadspark för att köra häst och vagn på Nationaldagen. Aramis och Dacke fick den äran att följa med som vagnshästar. Det var Aramis andra gång han fick åka från hemmaplan för att "jobba".

När vi kom in till stan så lastade vi ur grabbarna och satte dem för vagnen- Sedan bar det ut i trafiken. Lite lustigt kändes det allt att se häst och vagn på stadens gator tillsammans med alla bilar...haha. Hästarna skötte sig verkligen exemplariskt med all trafik, inklusive allt annat såsom motorcyklar, cyklar, barnvagnar, människor, bussar ja det mesta! När vi sedan var på plats där vi skulle ha körningen så fanns det ett tält där det var MASSOR med röda ballonger. Nog trodde vi väl att hästarna skulle reagera något, men inte då! De stod lugnt och betade gräs istället. Aramis och Dacke fick gå nästan hela tiden med mer eller mindre full vagn. De skötte sig så bra så! Det som var väldigt läskigt enligt Aramis var dock damerna i folkdräkt...ooooooh läskiga saker det där! Han kastade sig undan nån gång innan han kom underfund med att de inte tänkte ta honom. Dacke var som lugnet själv bredvid då han är så van, en perfekt läromästare för gröna Aramis med andra ord!

Det var så mycket folk som ville åka så tillslut fick vi säga att hästarna var tvungna att åka hem för att vila, då det var folk på kö hela tiden! Väl på hemmaplan fick grabbarna välförtjänta knäckebrödbitar som de nöjt tuggade i sig! Så duktiga och fina hästar vi har!


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar