söndag 24 juli 2016

Utställning Surahammar

Här händer det grejer må ni tro!  Under veckan som gått har jag hunnit med att vara i Orsa,  shettisutställning och grejat med det vanliga.  Orsa får nog hamna i ett eget inlägg...MEN nu tar vi shettisutställningen !

Igår bar det iväg till Surahammar på shetland nords utställning. Tanken var från början att åke med 8 shettisar i häst lastbilen, men efter en massa  krångel med den så fick vi inse att vi var tvunghemna att fixa annan Transport möjlighet.

Så det blev till att åka runt och hämta hem två vanliga hästtransporter. Sista transporten kom jag hem med vid halv elva på fredagskvällen. ..härligt att komma sent i säng när man ska upp vid 5 morgonen därpå.  Usch.  Men iväg kom vi efter lite justering av hästarnas platser. 

Förberedelserna inför utställningen bleck duschning av ponnysar samt hovvård på vissa son var i behov.  Det gick ganska smidigt ändå även fast vi alltid är ute lite sådär dålig tid. Hehe typiskt alltså 😆

Resan gick faktiskt bra med allihopa. Men fy vad varmt det var, bläää.  Hästarna och vi var helt döda under den makalöst stekande solen. ..

Första klassen vi deltog i var minivalacker över 4 år där Isabell Lilla Prinsen deltog.  De var två i den klassen. Prinsen tog hem andra platsen på 37 poäng.

Andra klassen deltog Aramis,  Goliat,  Killen,  Dacke och Porthos. Det var vi och två andra utsällare i den klassen,  totalt 8 st då det var en strykning.  Porthos kom tyvärr sist på 34 poäng då han fick nedslag på typen.  Vi fick kontrollmäta honom och han var 109 cm hög.  Alltså 2 cm hör än de får vara.  Men vad spelar det för roll,  han är grym i våra ögon i vilket fall,  de är de alla 😀

Sen placerades Dacke på 35 poäng 7e plats, Killen på 37 poäng 6e plats , Goliat på 37 poäng 5e plats och så Aramis på 38 poäng hamnade på 3e plats. Så duktiga hästar som stod ut i värmen över våra påhitt.  Och inte att förglömma alla våra visare som dessutom fick en rosett från hästavelsförbundet för ung visare!

I den tredje klassen vi deltog i var det veteran valacker där Exet deltog. Han hamnade på 3e plats av 3 med 36 poäng.

Och så sista klassen minivalacker på 3 år. Där Knut deltog i. Han och Victoria var själva där inne och det gick jättebra. Knut fick 38 poäng! 

Efter att alla blivit bedömda så packade vi ihop snabbt som tusan och körde hemåt.  Detta ju rena rama Sahara därute i solen.  Efter hemresan var man stendöd och likaså hästarna. Men detta en rolig roadtrip! ! Kan säkerligen göras om. ..hehe.  🐴

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar