tisdag 8 september 2015

Hösten här

Nu står hösten framför dörren! Isiga vindar och en hyfsat varm höstsol. Jag gillar hösten, det blir så mycket vackra och härliga färger. Allra helst sådana här dagar när solen skiner, blåser lite lagom och det luktar friskt i luften!

För att ta vara på den här tiden så red/körde vi ut idag. Jag körde Goliat idag medan Amanda och hennes kompis körde Aramis. Goliat har på senaste tiden varit lite loj och seg sådär. Men idag så bjöd han på av egen maskin! Han vela trava ifatt  så fort han kom bakom och knatade på bra. Det blev lite träning att gå först och bort från de andra, men öronen var spetsade och han kom framåt efter lite tveksamhet. Vi behöver dock träna på röstkommandon och även att vara lite mer lyhörd. Men mer rutin så kommer det bli ännu bättre!!!

Aramis var som vanligt helt suverän och bjöd på galopp oftare än trav. Uppför branta backen så körde vi upp jämsides för att Goliat skulle få lite draghjälp och jisses vad Aramis springer fort! han var om oss på en sekund och spurtade vidare. Goliat har inte riktigt styrkan och uthålligheten att fixa backen i det tempot ännu, men han höll traven upp för hela backen vilket var super bra! Andra backen är lite planare och där kom galoppen in och han höll igång riktigt fint. När lille herrn gått ner mer i vikt och fått bättre kondis så kan nog Aramis börja se upp....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar