söndag 4 mars 2018

Motionerat hästar

 Efter att jag åkte på en förkylning föra helgen så kändes det skönt att kroppen äntligen börjar vara i balans igen. Fortfarande hänger en del trötthet/seghet sig kvar, men den är snart helt borta! Så, denna helg har det varit uteritter som hägrat.

Under lördagen körde jag Aramis och hade Goliat på släp. Det gick riktigt bra även fast grabbarna var liite väl överladdade vid vissa tillfällen. Goliath blev riden av Emilia och även han var het som tusan. Alla var riktigt pigga och glada kan man sammanfatta det som.

Då vi har så himla mycket snö så är vi begränsade vart vi kan röra oss nånstans. Shettisarna klarar inte av att simma i snön helt enkelt, haha.Så just nu är det Himlabacken som är den vägen som används mest. Vi har dock haft tur med att det tas ner skog ovanför Himlabacken, vilket gjort att det plogat hela vägen ner till Högfors, så nu kan vi utöka promenaderna ytterligare.

Idag satt jag på hästryggen istället för i pulkan. Johanna var upp och hälsade på samt skulle rida Merlin, så vi var ett helt gäng som var ut idag. Vi mötte en plogmaskin i skogen, och det var alla hästarna skeptiska åt, men föraren svängde undan och stängde av maskinen, vilket var väldigt snällt gjort. Goliath var riktigt trevlig idag och inte alls i stressmoodet som han hamnar i ibland. Riktigt lyhörd och trevliga gångarter. Aramis har blivit riden och Goliat blivit pyssla med. Alla tre hästar har blivit aktiverade ! :)

Nästa helg ska jag för första gången åka till Sälen för att testa på slalom, vilket ska bli spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar